HOMEPAGINA

Onze G-Sportwerking

Bocce

Wat is bocce?

Bocce is petanquen, word gespeeld met lichte, maar stevige pvc-ballen, deze spelers hebben meestal geen fysieke beperking.

Onze vrienden van "La Cle De Fa" zullen regelmatig bocce komen spelen op dins- en/of donderdag, 's zomer zullen zij in de omgeving van hun residentie spelen, bij minder goed weer komen zij bij ons langs.


Wat is boccia?

Boccia is een miksport! Doel van het spel is de eigen rode of blauwe ballen dichterbij de witte doelbal (de Jack) te spelen dan de tegenstander. Hoewel de spelregels niet moeilijk zijn, is het een sport waar veel tactiek bij komt kijken. Spelers mogen de bal spelen met hun handen of voeten. Spelers die niet in staat zijn zelfstandig de bal in het spel te brengen, mogen een hulpmiddel (een goot) gebruiken om te spelen. Zij mogen daarbij ook geholpen worden door een assistent die met de rug naar het speelveld zit.

Boccia staat sinds 1984 op het programma van de Paralympische Spelen. Op de Paralympische Spelen wordt in zeven verschillende individuele- en teamdisciplines gestreden om medailles. Het leuke van boccia is dat iedereen het kan spelen. Wel of geen beperking, jong of oud, deze sport is voor iedereen geschikt.

BOCCIA SEIZOEN 2019-2020

Onze Boccia-activiteit behoud de werkwijze van vorig seizoen!!!

Ons Boccia seizoen herbegint op 5 september 2019, iedere donderdagnamiddag van 15 uur tot 16u30,vanaf 14 uur op afspraak!!!. in de sportzaal 't Rosco, Leuzesesteenweg 241, 9600 Ronse, seizoen-einde op 26 juni 2020!

Deelname in de kosten = 2 Euro per donderdagnamiddag,een speler die 12maal(=24 Euro)heeft deelgenomen aan onze activiteiten, word dan lid van onze club: afdeling Boccia! en vanaf 13de deelname vrij van kosten.


Info: Sportdienst Stad Ronse :055/23.28.93 of buurtsport@ronse.be

Contact PC DRS VZW of via GSM 0477172 566